kristin von hirsch

hjem          foto          bøker          aktiviteter          biografi          kontakt

hjem _ bøker

 

 

   

 

 

Amalie er 18 år når hun blir utsatt for et såkalt gråsoneovergrep, der gjerningsmannen er en i bekjentskapskretsen og festing og alkohol er involvert. Etter måneder i traumehelvete, med selvmordsforsøk og psykoterapi, mottar hun den endelige henleggelsen fra det norske rettsvesen. Den aktiverer en annen Amalie, en rasende utgave som bestemmer seg for å ta saken i egne hender og gå for rettferdig og grusom hevn. Både overgriper og politiet skal få unngjelde: "De skal enkelt og greit få kjenne så jævlig på hvordan det er å ville dø."

LES MER

Gyldendal forlag, 2016

 

 

 

 

Gjennom en to årsperiode fulgte jeg et knippe mennesker som, i stedet for å la seg styre av konvensjoner, samfunnsnormer og bekvemmelighetshensyn, har valgt å sette sin egen dagsorden og leve livet – på sin måte. Resultatet ble ni oppriktige, uredde og svært ulike livsfortellinger, som utfordrer oss på grunnleggende valg og måter å innrette livet på.

Kom forlag, 2010

LES MER

 

 

ISA PÅ JOBB – pekebøker for dem som vil ha litt mer enn MØ og BÆ.
Bok nr.2: Gartnerspire (med utbrettsider)

Piratforlaget, 2010.

SE MER

ISA PÅ JOBB – pekebøker for dem som vil ha litt mer enn MØ og BÆ.
Bok nr.1: Mekkespire (med utbrettsider).

Piratforlaget, 2009.

Innkjøpt av Norsk Kulturråd - innkjøpsordningen, fagbøker for barn og ungdom.

SE MER

Var du barn på femtitallet? Denne boka er et visuelt og mentalt dykk i barndommen din. Den er proppfull av bilder og minner rundt temaer som vaner, lek, mat, idoler, mote, mediehverdag og verdensforståelse – alt det som gjør deg og dine jevnaldrende til en generasjon. Utgitt på Vega forlag, 2007.

LES MER

Var du barn på sekstitallet? Denne boka er et visuelt og mentalt dykk i barndommen din. Den er proppfull av bilder og minner rundt temaer som vaner, lek, mat, idoler, mote, mediehverdag og verdensforståelse – alt det som gjør deg og dine jevnaldrende til en generasjon. Utgitt på Vega forlag, 2007.

LES MER

Var du barn på syttitallet? Denne boka er et visuelt og mentalt dykk i barndommen din. Den er proppfull av bilder og minner rundt temaer som vaner, lek, mat, idoler, mote, mediehverdag og verdensforståelse – alt det som gjør deg og dine jevnaldrende til en generasjon.

Vega forlag, 2007.

LES MER

Var du barn på åttitallet? Denne boka er et visuelt og mentalt dykk i barndommen din. Den er proppfull av bilder og minner rundt temaer som vaner, lek, mat, idoler, mote, mediehverdag og verdensforståelse – alt det som gjør deg og dine jevnaldrende til en generasjon.

Vega forlag, 2007.

LES MER

Ofte er det enklere å si noe om hvordan mennesker gjør ting enn om hvorfor. Hvorfor er det sånn? Antakelig fordi et hvorfor krever ekstra tankevirksomhet. Hvorfor tar deg med inn på baksiden – hvis du orker.

Et filosofisk blikk på religion og livssyn for barn og ungdom. Vega forlag, 2005.

Innkjøpt av Kulturrådet, innkjøpsordningen for fagbøker for barn og ungdom.

LES MER