kristin von hirsch

hjem          foto          bøker          aktiviteter          biografi          kontakt

hjem _ bøker _ Barndom 70-tallet

isa gartnerspire

 

Tenker du på andre ting enn indianere når du hører ordet Apache? Husker du brune kombiskap? Tordivelen flyr i skumringen? Hva med lukten av stekt hvalbiff, eller eimen av Aqua Velva? Har du et uavklart forhold til Vibeke Sæther? Vet du hvordan du stapper bukseslengen oppi bak på et par seilerstøvler? Da er du ganske sikkert et barn av 70-tallet.

Denne boka er et visuelt og mentalt dykk i barndommen din. Den er proppfull av bilder og minner rundt temaer som vaner, lek, mat, idoler, mote, mediehverdag og verdensforståelse – alt det som gjør deg og dine jevnaldrende til en generasjon. Den er en av fire rikt illustrerte bøker i en serie om oppvekst på 50-, 60-, 70- og 80-tallet. Gjenstandsfoto, tekst og regi: jeg.

 

– Vi var JA, for hvis det ble NEI ville Bratteli miste jobben. Og det måtte ikke skje, for Bratteli var en bra kar som hadde sittet i fangleir med søppel opp til halsen. Det var derfor han snakket så rart.

                                                   Helén (f. 1964) om EEC-avstemningen i 72

– Jeg er sikker på at mange av de folka som eksperimenterte med LSD på sekstitallet fikk jobb med å lage barne-TV på søttitallet. Enten barne-TV eller tapeter.

                                                                 Per-Ivar (f. 1964)

Forfatter, fotograf og redaktør: Kristin von Hirsch. Vega forlag 2007.