kristin von hirsch

hjem          foto          bøker          aktiviteter          biografi          kontakt

hjem _ bøker _ på min måte - ni livsfortellinger

på min måte
 
 
 

Her kan du laste ned deler av første og andre portrett i boka som pdf.

 

SE OMTALE AV BOKA - AFTENPOSTEN 1.12.10

Gjennom de siste to årene har jeg fulgt et knippe mennesker som, i stedet for å la seg styre av konvensjoner, samfunnsnormer og bekvemmelighetshensyn, har valgt å sette sin egen dagsorden og leve livet – på sin måte. Resultatet er ni oppriktige, uredde og svært ulike livsfortellinger, som utfordrer oss på grunnleggende valg og måter å innrette livet på. Fortellingene setter samtidig spørsmålstegn ved mange vedtatte normer og oppfatninger om hva som er det gode liv.
 

På min måte (Kom forlag: 2010) er gjennomillustrert av fotograf Christian Berset (m.fl).

 

– Etter en psykisk kollaps startet Helge Wærøy Apollo bokseklubb på Melhus. Nå trener han proffboksere i verdensklasse – side om side med småtasser og gamlinger, – på tross av at proffboksing ikke er lovlig i Norge.

 

– Sent på åttitallet, da hele den norske tekstil- og konfeksjonsindustrien gikk på dunken, startet Signe Aarhus og Kolbjørn Valestrand strikkefabrikken Oleana. De allierte seg med Hildegunn Møster og Solveig Hisdal, valgte flat lederstruktur, og siden har de kjørt i firspann.

 

– Lynn Claire Feinberg har utdannet seg til rabbiner, selv om Det mosaiske trossamfund i Norge ikke godtar kvinnelige rabbinere.

 

– Marte Wexelsen Goksøyr er skuespiller. Hun har også Downs syndrom og kjemper for retten til å leve det livet vi andre tar som en selvfølge.

 

– Marit Enghs ms-diagnose førte til at hun og billedkunstneren og ektemannen Øyvin Storbækken i dag skaper både kunst og arbeidsplasser for vanskeligstilt ungdom i Vietnam.

 

– Linda Noor (Emblem) har valgt islam som sin personlige trosretning. Hun bruker sin kunnskap som antropolog, og sitt ståsted – med ett bein i hver leir, – til å gravlegge fiendebilder.

 

– Anne Kamsvåg er mer opptatt av folk, arbeidsplasser og piggsvin enn av penger. Det nyter Kristiansunds innbyggere godt av.

 

– Otto Skarets kronglete (1935-2012) fortid i psykiatrien stigmatiserte ham og fratok ham muligheten til å leve normalt også i gode perioder. I dag høster han anerkjennelse langt utover Nesbyens grenser med sine underfundige skrapjernsobjekter.

 

– Therese van Nieuwenhoven og Rob Stammes pakket en container full av hjemmekomponerte polarlysinstrumenter,forlot et velordnet liv i Nederland og flyttet til nordlysets vugge for å la en livslang lidenskap få fullt spillerom.